Functie: docent
Ik ben geboren in Nederland. Op mijn achtste vertrokken wij met ons gezin naar Gabon. Daar woonden we twee jaar midden in de overweldigende natuur. Vanaf die tijd heb beginnen mijn herinneringen. Toen mijn vader naar Nigeria werd gestuurd voor zijn werk was er nog een burgeroorlog gaande. Om die reden bleef mijn moeder met mijn broer, zus en mij in Nederland totdat het veilig was. Het laatste jaar van de basisschool deed ik in Nigeria. Voor de middelbare school werd ik naar een internaat in Nederland gestuurd. De vakanties bracht ik door in Oman, waar mijn ouders toen woonden. Op het internaat maakte ik kennis met religieus leven. Dat fascineerde mij. In het buitenland hadden wij nooit de gelegenheid om naar de kerk te gaan. Nu stond ik onbevangen tegenover het geloof. Bovendien was mijn horizon heel breed na de kennismaking met animisme en islam. Na mijn middelbare school ben ik eerst bedrijfskunde gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vijf jaar na mijn afstuderen ben ik theologie gaan studeren aan de Katholieke Theologische Universiteit Amsterdam. In 2011 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar spiritualiteit in organisaties.
Na mijn doctoraal bedrijfskunde ben ik werkzaam geweest als organisatieadviseur, eerst in een algemeen ziekenhuis en daarna in een van de grote gemeenten. Na mijn studie theologie heb ik het raakvlak tussen spiritualiteit en management geëxploreerd. Eerst bij de reorganisatie van pastoraal werk in een van de Nederlandse bisdommen. Vervolgens als directeur van een bureau voor identiteitsbegeleiding in het primair onderwijs. En tenslotte als consultant bij een bureau voor diversiteitsmanagement. Vanaf 2002 ben ik als docent verbonden geweest aan de theologische faculteit van de Vrije Universiteit, waar ik de masterspecialisatie Geestelijke verzorging heb opgezet. Daarnaast ben ik verbonden aan Hogeschool Windesheim, waar ik les geef in de minor Zingeving voor Professionals en in de master Godsdienstleraar/Geestelijk verzorger. Met ingang van het studiejaar 2020-2021 ben ik als docent aan de Islamitische Faculteit Amsterdam (IUA) verbonden. Ik verzorg het onderwijs op het gebied van leiderschap en ethiek en ik begeleid studenten om als verbinder op te treden in een organisatie.
Er zijn twee duidelijke krachtlijnen in mijn werk, die mij veel plezier en energie geven. Allereerst de relevantie van religie en spiritualiteit voor maatschappelijke organisaties. Daarnaast de waarde van diversiteit in de samenwerking tussen mensen. In de IUA zie ik de mogelijkheid om op deze beide lijnen voort te bouwen. Ik beschouw de IUA als een uitgelezen leerschool voor studenten en docenten om religie en spiritualiteit, levensbeschouwing en zingeving vanuit islamitische perspectief te verbinden met de samenleving – en andersom: om de opleiding te voeden met inzichten en ervaringen die in de weerbarstige en dorstige praktijk zijn opgedaan.